Ben jij in de overgang en verlang jij naar een fittere, energiekere versie van jezelf waarbij je lekker in je vel zit en weer vol passie in het leven staat?

De overgang is niet zomaar iets, het is een nieuwe fase in je leven. Een fase waarin er in je lichaam en je leven best een hoop gebeurt en verandert. 

Gemiddeld duurt de overgangsfase tot aan de menopauze zo’n 2 tot 7 jaar en begint bij vrouwen gemiddeld vanaf 45 jaar. Dit kan per vrouw verschillen. Daarnaast ervaren niet alle vrouwen dezelfde en hevige klachten. Ongeveer 33% van de in de overgang komende vrouwen ervaart heftige overgangsklachten. Weet dus dat je er niet alleen in staat.

Als een vrouw 12 maanden geen bloedverlies meer heeft gehad, kun je spreken van de menopauze. De menopauze is de dag waarop je laatste menstruatie heeft plaatsgevonden.
Dat de overgang een aantal jaar duurt is voor jouw lijf heel erg fijn en belangrijk. Het lichaam heeft namelijk tijd nodig om te wennen aan de nieuwe hormoonbalans. 
Gelukkig duurt de overgangsfase tot aan de menopauze een aantal jaar, en nu denk je misschien van niet. Maar stel je voor dat je in één keer in de overgang raakt en al die klachten tegelijkertijd krijgt. 

Herken jij jezelf hierin:

 • Oncontroleerbare stemmingswisselingen zoals huilbuien (die je overvallen zonder een voor jou aanwijsbare reden), van vrolijk naar chagrijnig, prikkelbaar naar heel euforisch. 
 • Je hebt het gevoel alle ballen hoog te moeten houden en altijd AAN te staan.
 • Je herkent jezelf gewoon niet meer terug en hebt geen idee waar te beginnen.
 • Je nachtrust wordt aangetast doordat je moeite hebt met in slaap vallen en ‘s nachts wordt je wakker van opvliegers.
 • Mogelijk worden je menstruaties onregelmatiger. Bijvoorbeeld: de ene maand 28 dagen de ander maand 24 en dan ineens 3 maanden niet.
 • Onverklaarbare vermoeidheid.
 • Je voelt je gewoon niet fit en niet lekker in je vel.
 • Je hebt steeds meer moeite met gewicht verliezen terwijl je best gezond eet.
 • Je spieren en gewrichten worden steeds stijver, strammer en gevoeliger.
 • Je geheugen werkt als een zeef en heb je de concentratie van een goudvis? 
 • Je voelt dat je eigenlijk geen puf en kracht hebt voor energieke avonturen, bijvoorbeeld het spelen met je kleinkinderen.

Er zijn natuurlijk altijd andere klachten die je kunt ervaren tijdens de overgang zoals hartkloppingen, hoofdpijn, angsten, urineverlies, vergeetachtigheid, pijn bij het vrijen, libidoverlies etc. Dit zijn echter niet de meest voorkomende klachten die te maken hebben met de overgang maar mogen we zeker niet vergeten. 

Kortom je zit in een nieuwe levensfase, net zoiets als de puberteit of moeder worden. Je groeit nu uit tot een wijze vrouw die veel te bieden heeft aan de wereld. Je hebt het recht om je fijn te voelen in je lijf. En juist daar willen wij jou bij helpen. Wij denken namelijk dat juist deze vrouwen de wereld veel te bieden hebben, meer dan dat ze nu denken. Maar hoe gaan we dat doen? 

Het traject voor de wijze vrouw

Samantha van Lekker Authentiek en Jonna van Personal Training Heemskerk hebben daarom een plan uitgeschreven voor de vrouw in de overgang. We kijken hierin naar de aspecten voeding, leefstijl en beweging. We starten met een uitgebreide intake waarin we vooral ingaan op wat voor jou belangrijk is. Waar loop je tegenaan en hoe kunnen we je daarbij helpen. Want waar verlang je nou eigenlijk naar? Wat zou je nou eigenlijk willen veranderen en waarom? Bij de intake van Samantha krijg je al heel veel waardevolle informatie om mee aan de slag te gaan. Dit is met name gericht op jouw klachten en het terugvinden van de hormoonbalans op de gebieden leefstijl en voeding. Zij legt je uit hoe je lichaam op dit moment werkt en wat je er zelf aan kunt doen om de daarbij behorende klachten te verbeteren. Daarna kom je bij Jonna terecht. Zij neemt je mee in het stuk voeding en beweging. Ook hierin ga je samen met haar aan de slag met jouw klachten. Welke wil je verbeteren en hoe kunnen we dat samen bewerkstelligen. Want je staat hier niet alleen in. Je coaches zijn er om je te helpen. Je gaat 12 weken lang 1x per week sporten samen met Jonna. We starten met een meten, wegen, test en intakemoment. Op basis daarvan hebben we een 0-meting en kunnen we aan de slag. Daarnaast ga je zelf je voeding bijhouden en krijg je daar een uitgebreid advies over. Ook daar wordt dus zowel met Samantha als met Jonna naar gekeken. Tussendoor wordt dit voedingsplan bijgesteld. Tussendoor heb je nog een contactmoment met Samantha om je doelen te bespreken, waar sta je op dit moment en waar kan zij je nog bij begeleiden om je hormonen in balans te brengen. Na die 12 weken stopt dit traject maar heb je enorm waardevolle informatie, tips en tricks van ons ontvangen om de fittere en energiekere versie van jezelf te zijn waarbij je lekker in je vel zit en weer vol passie in het leven staat. 

Dat was veel informatie, maar wat kun je nou eigenlijk van ons verwachten?

Wat kun je van Samantha verwachten:

 • Uitgebreide intake gericht op je klachten naar aanleiding van het ingevulde intakeformulier en checklists die je per e-mail ontvangt.
 • Uitleg over hoe je lichaam werkt.
 • Adviesrapport op gebied van voeding en leefstijl.
 • Vervolg consult om je voortgang te bespreken en om eventueel bij te sturen.
 • Mail en app begeleiding.

Wat kun je van Jonna verwachten:

 • Nulmeting gericht op de doelen.
 • Uitgebreide screening op lichamelijk gebied om veilig te kunnen bewegen.
 • Voedingsplan op maat ( in samenwerking met de adviezen van Samantha).
 • Personal training 12 weken van 60 minuten per keer (1x per week).
 • Bespreken voeding met plan + plan aanpas moment.
 • Mail en app begeleiding.

Wij hebben momenteel een speciale aanbieding voor dit wijze vrouwen traject van € 1549 naar € 1349.

Nu je dit gelezen hebt kunnen wij ons voorstellen dat je enthousiast geraakt bent. Dat zijn wij namelijk ook over dit traject. Voor vragen kun je bij ons terecht of plan een gratis en vrijblijvend gesprek in.