Hoe ik van ongelukkig, 85kg, ongezond en futloos naar gelukkig, 65kg, gezond en vol energie ging.

Als klein meisje groeide ik, Jonna Blom (1991), op in Uitgeest tussen de paarden en de koeien en was een echte straathond. Als je mij zocht dan kon je mij buiten vinden, spelend met vrienden en vriendinnen. Ik was ontzettend sportief en heb allerlei verschillende sporten beoefend. 

Te zwaar

Na wat obstakels in mijn leven had ik dit sportieve en gezonde leven vaarwel gezegd en kwam ik flink aan. Met mijn 173 cm lang woog ik op mijn 18e bijna 85 kg. Te zwaar dus. Het roer moest om. Ik wilde namelijk weer gelukkig zijn met mijn lijf, mij fit voelen en het allerbelangrijkste; ik wilde weer gezond zijn!  

Afslankpillen, diëten, crèmes, ik heb ze allemaal geprobeerd. Ik viel af maar kwam ook altijd weer aan. Een echte “jojo”. 

Na wikken en wegen pakte ik het sporten ook weer op en dat gaf mij zoveel positieve energie. Het werd weer een belangrijk deel van m’n leven. In het weekend werkte ik zelfs in een sportschool en kon je mij daar bijna iedere dag sportend vinden. Eindelijk viel ik af en ja, het was blijvend. De laatste loodjes waren het zwaarst en het lukte mij niet alleen. Ik moest en zou mijn doel behalen en schakelde de hulp in van een personal trainer. Hij heeft mij geholpen met het behalen van mijn doel. Ik viel maar stond altijd weer op. Op momenten dat ik het even niet meer trok wisten hij en mijn dierbaren mij uit dat dal te halen en mij te motiveren om door te gaan. Ik behaalde mijn doel en wist deze vast te houden. Daar begon mijn passie voor personal training… 

Van passie naar werk

Ik begon met het volgen van een Pilates opleiding en kon al snel les geven bij de sportschool waar ik achter de balie werkzaam was.  Daarna ging het heel snel en heb ik naast mijn HBO-opleiding Marketing en Communicatie ook verschillende sportopleidingen gevolgd. Ik heb verschillende soorten lessen gegeven aan zowel jong en oud, dik en dun, fit en herstellende van een blessure, zwanger en net bevallen en alles daar tussenin. Wil je meer weten over mijn specialisaties? Je leest het hier.  

Na het afronden van mijn HBO-opleiding werd ik manager van een sportschool in Zaandam en die rol heb ik bijna 2 jaar vervuld. In die periode heb ik veel geleerd en heel wat mensen begeleid met het behalen en vasthouden van hun doelen. Dat deed ik met veel plezier en wist dat ik dit voor de rest van m’n leven wilde blijven doen. 

Kindje op komst

Ik werd zwanger, begon mij futloos te voelen en werd ziek. Ik besloot m’n baan op te zeggen om voor mijzelf en ons kindje te zorgen. Daardoor kwam ik wel bijna 30kg aan…. 

Ongeveer 6 weken na de bevalling pakte ik het trainen en mijn gezonde leefstijl weer op met nieuwe energie. Eindelijk begon ik mij weer mezelf te voelen en het voelde geweldig! Fit, gezond en de kilo’s vlogen eraf. Het lesgeven en mensen begeleiden had ik ontzettend gemist en ook dat besloot ik weer op te pakken. Nu ruim 30kg lichter, een kind en een man rijker wil ik ook jou helpen met het behalen van je doelen. 

Weer fit, gezond en gelukkig

Als geen ander weet ik hoe het is om te strugglen met te veel gewicht, het futloze gevoel en het ongelukkig zijn met je eigen lichaam. Ik ken de diepe dalen en de hoge pieken en weet hoe je daarmee om kunt gaan. Niet alleen vanuit mijn eigen ervaringen maar ook vanuit de opgedane kennis. Iedereen draagt een rugzak mee, ook ik. Het is alleen aan jou wat je ermee doet. Maak je de juiste keuzes en ga je voor verandering (hoe eng die ook lijkt) of blijf je staan waar je nu bent? Ik ben mijzelf ontzettend dankbaar dat ik de stap heb gezet om weer fit en gezond te worden. Die dag heeft mijn leven veranderd hoe eng die stap ook was.”


Deze ervaringsdeskundige en goed opgeleide personal trainer wil ook jou helpen bij het worden van de beste versie van jezelf. Laten we eindelijke de stap zetten die je leven zal veranderen. 

Veel liefs en sportieve groet,

Jonna Blom
+31 (0)6 535 28 428
Personal Training Heemskerk