Bewegen heeft na je 65e hele gunstige effecten. Het verhoogt niet alleen de kwaliteit maar ook de kwantiteit van leven. Uit onderzoek blijkt namelijk dat door fitness met een middelmatige tot hoge intensiteit je 2 jaar langer blijft leven!

Voordelen sporten na je 65e

Wist je dat je door te sporten, ook als je de 65 jaar reeds gepasseerd bent, nog verschillende resultaten kunt behalen? Je kunt:

  • De spierkracht verhogen
  • De spiermassa vergroten
  • Lenigheid en flexibiliteit van de gewrichten verbeteren
  • De stofwisseling verbeteren waardoor je minder kans hebt op overgewicht
  • Het uithoudingsvermogen verbeteren
  • De bloeddruk laten dalen
  • De botdichtheid verhogen

Personal Training Heemskerk werkt met bepaalde richtlijnen die passen bij de leeftijd zoals een trainingsfrequentie van 2 – 3 keer per week. Daarnaast wordt er rekening gehouden met blessures en mogelijke ziektes zoals hart- en vaatziekten, diabetes, hypertensie en osteoporose. 

Ook als 65-plusser kun je je nog jong voelen. Wil jij dit ook? Plan hieronder dan snel een intakegesprek.

Ervaring PT Heemskerk

Jaren lang heeft Jonna verschillende groepen 65-plussers begeleid op sportgebied. Dit deed zij bij de sportschool waar zij les gaf tot haar 27e. Inmiddels geeft zij personal training aan jong en oud en kun je ook allerlei verschillende leeftijden vinden bij ons in de small group trainingen.
Ook Jordy geeft zowel personal training als small group trainingen aan 65-plussers. Zo heeft hij onlangs een geweldige vrouw van 68 jaar geholpen om sterker te worden. Zij had als doel om een sterkere slagkracht te hebben wat van pas komt tijdens het golfen. En dat is gelukt. Ze is nu niet meer bij ons weg te slaan en geniet van de kracht en het zelfvertrouwen dat zij heeft gekregen. Dit vinden wij onwijs gaaf om te zien.

Iemand van 18 jaar is natuurlijk niet te vergelijken met iemand van 70 jaar maar toch komen de oefeningen overeen. We passen de oefeningen aan op de persoon zelf en zul je ongeacht welke leeftijd uitgedaagd worden op jouw niveau.

Een leuk weetje: onze oudste sporttopper is 73 jaar! Gaaf he! Je bent namelijk nooit te oud om te sporten.”