Wil jij je spieren versterken, vergroten of werken aan je krachtuithoudingsvermogen? Dat kan door op de juiste manier te trainen en door de juiste voeding binnen te krijgen. Hoe jouw trainings- en voedingsplan eruit moeten zien is afhankelijk van je doel. PT Heemskerk leert je alles wat je moet weten over sport en voeding en is vastberaden om samen jouw doel te behalen. Velen zijn je al voor gegaan op de weg naar een gespierder en sterker lichaam. Jij kunt dit ook!

Krachttraining

Krachttraining is een belasting waarbij de sporter een groter dan normale weerstand ondervindt dan hij/zij gewend is. De intensiteit van de trainingen ligt hoger (meer gewicht bijvoorbeeld) en het aantal herhalingen is relatief laag. Om deze weerstand te creĆ«ren zul je moeten trainen met o.a. halters, dumbbells, elastieken of je eigen lichaamsgewicht. Het lichaam zal zich gaan aanpassen aan de krachttraining en dus sterker worden. 

Na een ongeveer 8 weken training gaat hypertrofie een belangrijke rol spelen. Dit is de toename van het spiervezelvolume. Je spieren zullen dus zichtbaar groter worden. 

Wil je meer weten over spieren, krachttraining en/of sport klik hier (doorverwijzing blog sport).