De restaurants zijn weer open, feestjes worden weer gegeven en dat betekent een stuk meer hapjes en drankjes dan de afgelopen maanden. De weekenden beginnen weer vol te raken met bruiloften, familie-uitjes, uit eten met vrienden en (on)geplande bbq’s. Lekker dan, net op het moment dat jij van de (corona)kilo’s af wilt of op gewicht wilt blijven. Wees niet getreurd, ik heb wat tips voor je.

Tips en tricks tijdens feestjes:

  1. Maak bewuste keuzes. Kies er dus bewust voor om iets wel of niet te nemen. Zo zou je bijvoorbeeld alleen iets kunnen nemen als je het echt, echt, echt lekker vindt. Vraag jezelf af of je het waard vindt om een koek vanuit de supermarkt te nemen of dat je beter een stuk taart van de bakker kunt eten. Als je dan toch moet kiezen….. Maak dus bewust de keuze om iets wel of niet naar binnen te werken.
  2. Wat ga je drinken? Alcohol bevat calorieën, dat weten we allemaal. In 1 gram alcohol zit 7kcal terwijl in 1 gram koolhydraten 4kcal zit. Een flesje bier bevat al snel rond de 110kcal terwijl een glas vodka met cola light slechts 85kcal bevat. Als je wilt afvallen of op gewicht wilt blijven kun je dus het beste voor de tweede variant kiezen. Daar hoef je ook minder van te drinken om aangeschoten van te worden.
  3. Dans, beweeg, doe iets. Dansen is niet alleen leuk maar ook een goede workout. Zo verbrand je tijdens een uur dansen ongeveer 400 à 500kcal. Dus trek je dansschoenen of slippers aan en swing de pan uit!
  4. Doe een extra cardiotraining. We eten en drinken vaak een stuk meer tijdens feestjes waardoor we meer calorieën binnen krijgen dan normaal. Door te gaan hardlopen, fietsen of te gaan boksen verbrand je flink wat calorieën en is het minder erg om wat extra’s binnen te krijgen. 
  5. Voorbereiding gaat je helpen. Wil je echt niets anders eten en drinken dan wat er op je eetschema staat? Zorg er dan voor dat je alles goed hebt voorbereid. Neem je van te voren gemaakte pastasalade mee en maak bewust de keuze.
  6. DRINK WATER! Ja, in hoofdletters. Zeker met het zonnetje erbij is voldoende water drinken van groot belang. Ga je daar ook nog alcohol bij drinken zorg dan dat je goed gehydrateerd blijft. Alcohol droogt namelijk je lichaam uit en datzelfde doet een dag dansen in de zon met je. Wissel je glas vodka dus af met een glas water. Zelf doe ik dit vaak om en om. 

En dan de allerbelangrijkste tip: GENIET! 

Veel liefs en sportieve groetjes,

Jonna